Fun

TOP 5 auto’s met 6 wielen

Ze bestaan, auto’s met 6 wielen onder het koetswerk, al is de kans bijzonder klein dat je ooit een exemplaar voorbij zal zien rijden. Dit zijn onze 5 favorieten, in willekeurige volgorde.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 10/12/2019 | Leestijd: 1 min

Panther 6

Panther

Het in de jaren ’90 ter ziele gegane Britse merk Panther propte zo’n 20 jaar eerder een maar liefst 8,2 liter grote V8 in een cabrio die zich liet inspireren op de Tyrell P34, een zeswielige Formule 1. De achtcilinder kwam van een Cadillac Eldorado en werd bijgestaan door twee turbo’s om zomaar eventjes 600 pk te beloven.

Advertentie – lees hieronder verder

Mercedes G63 AMG 6×6

G

Van deze tussen 2013 en 2015 geproduceerde Über-G gingen meer dan 500 exemplaren de deur uit, wat je relatief veel kan noemen. Niet verwonderlijk werd hij voornamelijk in de Emiraten verkocht. Zijn 5,5-liter V8 is goed voor 536 pk.

Renault 5 Turbo van Léotard

5 turbo

Christian de Léotard was een vrije geest die in het begin van de jaren tachtig meerdere malen had deelgenomen aan Parijs-Dakar. Eén van zijn projecten was deze Renault 5 Turbo met 2 wielen, een motor en een versnellingspook erbij. Jammer genoeg is het bakje in de vroege jaren 2000 in vlammen opgegaan.

Citroën CX Tissier

Tissier

Tissier, gevestigd in Frankrijk, was gespecialiseerd in de ombouw van Citroëns tot zeswielige voertuigen. Aanvankelijk werd alleen de DS onder handen genomen, later de CX. De bekendste varianten waren de bestelwagenversies, vaak gebruikt voor krantenrondes.

Covini C6W

Covini

De Italiaanse Covini C6W werd in 1998 gelanceerd met een 500 pk sterke 4,2-liter V8 van Audi achter de zetels. Zijn topsnelheid bedraagt 300 km/u en hij rijdt al na 3,9 seconden 100 km/u. Kopen? Dan heb je € 580.000 vandoen…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie