Fun

Van deze 5 Porsches heb je (waarschijnlijk) nog nooit gehoord

Porsche is zonder twijfel een van de meest bewonderde automerken ter wereld, vooral vanwege de iconische 911. Je dacht ze allemaal al gezien te hebben? Van deze 5 modellen, die weliswaar nooit in productie zijn mogen gaan, heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord…

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 26/07/2020 | Leestijd: 1 min

1. Porsche C88

C88

Ongetwijfeld de vreemdste Porsche ooit gemaakt. De C88 was een studiemodel ontwikkeld in opdracht van… de Chinese regering. Dat was in 1994. Porsche was zich goed bewust van het potentieel van deze markt en creëerde de C88 in amper vier maanden tijd. China sloeg het project uiteindelijk af, maar niet voor eerst te kijken wat ze konden kopiëren.

Advertentie – lees hieronder verder

2. Porsche 989 Concept

Panamera concept

21 jaar voor de lancering van de Panamera had Porsche een conceptuele vierdeurs klaar. Deze 989 bewijst dan ook dat het merk al lang plannen in die richting had. Zijn ontwikkeling ging redelijk lang door, tot in 1992 werd afgezien van de berline.

3. Porsche 928 Extended Wheelbase

928 LWB

In 1987 hadden de Porsche-ingenieurs deze best elegante shooting brake ontwikkeld op een basis van een 928, met als bijzondere kenmerk zogenaamde zelfmoorddeurtjes. Geloof het of niet, maar dit concept kwam zeer dicht in de buurt van commercialisering.

4. Porsche Panamericana concept

Panamerica concept

Terwijl de twee bovenstaande modellen ooit bijna in productie werden genomen, is dit nooit de bedoeling geweest voor de Panamericana Concept, ontworpen als verjaardagscadeau voor Ferry Porsche, die toen 80 werd. De ingenieurs hadden weliswaar van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe technische oplossingen te bedenken die vijf jaar later werden toegepast op de 993, de laatste luchtgekoelde Porsche die je kon kopen.

5. Porsche 965

Porsche 965

Gezien het succes van de 959, een beetje de super-911 uit de jaren ’80, had Porsche het idee om deze te vervangen door een nog straffere en efficiëntere auto. Zo ontstond de vierwielaangedreven 965, uitgerust met een automaat met dubbele koppeling en een twin-turbo 3.3l boxermotor. Alvorens het project af te blazen, werd nog overwogen om een V8 te monteren.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie