Gerucht

“De volgende Ford Mustang wordt een hybride (en elektrisch in 2028)”

Als we een hooggeplaatste ingenieur bij Ford moeten geloven, zal de volgende Mustang een hybride zijn. De man plaatste dit spraakmakende bericht op zijn Linkedin-account.

Geschreven door Joris Bosseloo | 27/11/2021

In 2023 zouden we in principe kennis moeten maken met een gloednieuwe generatie van de Ford Mustang, waarschijnlijk de laatste in zijn soort met een verbrandingsmotor onder de kap.

Volgens Pedro Maradei, een Ford-ingenieur die claimt betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van de viercilinder- en V8-motoren van het huidige model, zal het om een hybride gaan.

Advertentie

Om de overgang naar een 100% elektrische coupé en cabrio te verzachten?

Die zouden volgens Autoline Daily in 2028 verschijnen, ter vervanging van al de rest. De geruchten zijn namelijk zeer sterk dat Ford vanaf dan helemaal géén ‘klassieke’ (sport)wagens meer zal bouwen, zelfs niet meer voor de Amerikaanse markt.

Hallo, Ford?

Officieel heeft Ford nog niet gereageerd op het bericht, al zou het natuurlijk niemand verbazen als het merk effectief overweegt om de toekomstige ‘Stang van een hybride aandrijflijn te voorzien. ‘Hybride’ is immers een redelijk ruim begrip geworden. Zo kan het bijvoorbeeld om een milde hybride gaan.

Minder vermogen

Mustang Mach 1

Waar de meeste Mustang-fans het al over eens zijn, is dat de GT en Mach 1 van de huidige zesde generatie (S550), allebei uitgerust met een V8-motor, in hun laatste levensjaar 10 pk zwakker zullen worden om aan de strenger wordende emissienormen te kunnen voldoen. Daarna zal het waarschijnlijk “van kwaad naar erger” gaan.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook