Gerucht

“Porsche bouwt een Cayenne XXL”

Porsche scoort met de Cayenne al zeer sterk in premium SUV-segment, maar zou daarboven nog een nieuw model willen lanceren dat de absolute top viseert.

Geschreven door Alain De Jong | 25/11/2021

Dit gerucht werd gelanceerd door Automotive News dat meldt dat Porsche op een Amerikaanse dealermeeting een concept heeft getoond van een SUV die een maatje groter uitvalt dan de Cayenne. Dit model zou aanzienlijk ruimer zijn en zodoende ook plaats bieden aan een derde zetelrij en dus over zeven zitplaatsen beschikken. Zeg maar een Cayenne XXL.

Daarmee zou Porsche dus een concurrent in huis hebben voor de bestaande kingsize SUV’s als de Mercedes GLS, de grote Range Rover en de BMW X7 (en/of XM, een studiemodel dan binnenkort wordt voorgesteld, zie foto onder). Voor de aandrijving zou deze Super-Cayenne kunnen rekenen op een hybride aandrijflijn van meer dan 600 pk, dus bijvoorbeeld een variant van de huidige Cayenne S E-Hybrid die reeds 680 pk produceert.

Advertentie

BMW XM Concept

Elektrische cross-over?

Van Porsche kwam er nog geen officiële bevestiging of ontkenning, maar het staat natuurlijk vast dat het sportwagenmerk aan verschillende nieuwe projecten werkt om zijn gamma van de volgende jaren oordeelkundig en ecologisch uit te breiden. Een hybride of elektrische cross-over is daarbij een logische piste, die ook kan voortbouwen op het succes van de Taycan en van andere projecten van de VW Groep, met in de eerste plaats de e-tron-modellen van Audi.

Een elektrische of hybride 911 wordt daarentegen door Porsche op de lange baan geschoven en zal er wellicht pas komen als het echt niet meer anders kan: tegen 2035 als het verbod op wagens met verbrandingsmotoren in Europa finaal ingaat.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook