Een tweedehandswagen kopen

Een tweedehandse Porsche Cayenne kopen: Waarop letten?

De Porsche Cayenne kwam in 2002 op de markt en zorgde voor een ware schokgolf in autoland. Porsche had zich immers nooit eerder aan een SUV gewaagd. De Cayenne verkoopt sindsdien als zoetje broodjes, wat betekent dat hij goed vertegenwoordigd is op onze tweedehandsafdeling en tegen zeer interessante prijzen. Benieuwd welke valkuilen je moet vermijden als je een Cayenne koopt? Lees even mee.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14 apr. 2021 | Leestijd: 3 min

Als je op zoek bent naar een ruime en dynamische SUV, dan is de Porsche Cayenne een uitstekende keuze. Let wel op wát je koopt, want niet alle modellen zijn goede deals. We raden zelfs aan om de eerste generatie volledig links te laten liggen, simpelweg omdat zijn motoren bijzonder gulzig zijn en dus een zeer hoge uitstoot produceren.

Porsche Cayenne 1st gen

Advertentie – lees hieronder verder

De tweede generatie (2010-2017) is al een betere keuze, vooral de 3-liter turbodieselversie (van VW) die 245 pk ontwikkelt. Benzinemodellen kunnen interessant lijken (en soms ook zijn), maar ermee rijden, kost een pak meer.

Porsche Cayenne Diesel 2010

Liever een plug-in hybride? Kijk dan uit naar een Cayenne vanaf 2014. Let wel, zelfs deze versies lusten een serieuze slok.

Porsche Cayenne Hybrid 2014

Zwakke punten?

Olielekkages zijn gebruikelijk bij diesels tot en met bouwjaar 2013. Uitgerust met een 8-trapsautomaat tot 2014, heeft de Cayenne zijn betrouwbaarheid op de lange termijn intussen bewezen. Zijn remmen lijden weliswaar onder de serieuze massa, maar voorts valt er weinig op aan te merken. Tip voor sportieve bestuurders: koop een Cayenne met dynamische chassiscontrole (PDCC) en een actieve ophanging (PASM).

Porsche Cayenne interior

Cayennes zijn over het algemeen rijkelijk uitgerust, maar ook complex. Check daarom alle functies alvorens je je handtekening plaatst.

De prijs?

Reken op minstens 15.000 euro voor een Cayenne met veel kilometers en 25.000 tot 27.000 euro voor een exemplaar met (veel) minder kilometers. Welke versie je ook kiest, vergeet niet dat reserveonderdelen zeer duur zijn en dat het kleinste defect kan uitdraaien in een financiële nachtmerrie. De aankoop is één ding, Porsche-onderhoud nog een volledig ander.

Een tweedehandse Cayenne kopen? Bekijk hier het volledige aanbod

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon