Nieuwe modellen

Bentley Bentayga EWB: meer is beter?

De grote nieuwe Bentley die een paar weken geleden werd aangekondigd, is niet meer of minder dan een uitgestrekte versie van de Bentayga, het best verkochte model van het Britse automerk (die niet toevallig een SUV is).

Geschreven door Maxime Hérion | 21/05/2022

Geen grote verrassingen wat de ‘nieuwe’ Bentley Bentayga EWB betreft, behalve dan dat hij 18 cm langer is, voor een totale lengte van 5,32 m. Deze toename van de wielbasis wordt gerealiseerd ter hoogte van de achterportieren, waardoor het ontwerp er niet lomper op is geworden. Hij is echter wel bijzonder zwaar, zoals hier aangehaald.

Bentley Bentayga EWB

Advertentie

Vanzelfsprekend is deze ‘Extended Wheel Base‘ met extra beenruimte in de eerste plaats bedoeld voor klanten met een chauffeur. Desgewenst is er plaats voor drie op de achterbank en we hoeven je er niet bij te vertellen dat het interieur ultraverfijnd is en bekleed met zeer hoogwaardige materialen.

Business class

Net als topklasse limousines kan de Bentayga EWB worden uitgerust met ‘Airline Seats‘ achterin, die tot 40° achterover kunnen leunen. Deze stoelen bevatten verschillende niveaus van airconditioning en beperken de drukpunten op het lichaam om vermoeidheid tegen te gaan. Heerlijk zetelen, noemt men zoiets.

Bentley Bentayga EWB

Wie echt helemáál wil kunnen genieten, moet voor de Mulliner-versie kiezen. Je beschikt dan over een kleine koelkast met plaats voor een fles champagne en twee glazen.

‘Klein’ maar dapper

Bentley Bentayga EWB

Mechanisch gezien verandert er niets: onder de kap ligt de ‘kleine’ 4-liter twin-turbo V8 die een comfortabele 550 pk en 770 Nm ontwikkelt, wat deze SUV in staat stelt om in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren en een topsnelheid van 290 km/u te bereiken.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook