BMW M2 CS: Het ultieme speelgoed

Dat de nieuwste 1 Reeks afhankelijk van de versie een voor- of vierwielaandrijver is geworden, valt niet bij alle fans in goede aarde. Gelukkig kan je nog steeds een compacte BMW met achterwielaandrijving bestellen. Het meest recente voorbeeld is deze M2 CS…

BMW M2 CS: Het ultieme speelgoed

Helemaal nieuw kan je deze M2 natuurlijk niet noemen, al is het wel de eerste met die naam die op de toevoeging “CS” getrakeerd wordt, voor “Coupé Sport”. De verschillen met de enige andere M2 die je vandaag kan kopen (de M2 Competition, nvdr)? Eerst en vooral het vermogen. Dat klimt van 410 tot 450 pk (+40), terwijl het beschikbare koppel blijft steken op 550 Nm. Als koper kan je kiezen tussen een manuele zesbak (wat we persoonlijk aanraden) en een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling.

De M2 CS is gespekt met veel carbon onderdelen, zoals de motorkap en het dak, enerzijds om het zwaartepunt te verlagen en anderzijds het gewicht. Koolstofkeramische remschijven tekenen eveneens present.

De 19-duimers van de M2 CS zijn gewikkeld in rubber van het type Michelin Pilot Sport Cup 2. Binnenin treffen we de met leder en Alcantara beklede M-Sport kuipstoelen van de M4 CS.

Interesse? Weet dan dat de oplage voor de Belgische en Luxemburgse beperkt is op 131 exemplaren. Bij ons kost een M2 CS € 96.500, BTW inbegrepen.