Nieuwe modellen

BMW M2: trouw aan het DNA van Motorsport

Er werd al maanden naar uitgekeken en hij stelt niet teleur: de BMW M2 is terug een achterwielaandrijver met een motor van 460 pk en een manuele versnellingsbak als optie.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 12 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

Met zijn nieuwe M2 wilde BMW Motorsport geen revolutie ontketenen en dat is maar goed ook. Hij beschikt nog altijd over de 3.0 zescilinder die voortaan 460 pk en 550 Nm koppel ontwikkelt.

Het motorvermogen gaat alleen naar de achterwielen via een achttrapsautomaat of een optionele handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor maximaal rijplezier heeft de M2 ​​het speciale actieve M-differentieel dat verschillende ‘slipniveaus’ aanbiedt.

Advertentie – lees hieronder verder

Plezier verzekerd

BMW M2 : fidèle à l’ADN de Motorsport

De cijfers die BMW belooft, toveren een lach op het gezicht. 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 4,1 seconden (4,3 voor de handgeschakelde versie) en de topsnelheid is gelimiteerd tot 250 km/u of 285 km/u met het M Drivers Package.

BMW M2 : fidèle à l’ADN de Motorsport

Voor klanten die houden van circuituitstapjes biedt BMW het M Race Track-pakket met specifieke banden voor het circuit, kuipzetels en een dak uit koolstofvezel, en daarnaast het M Drivers Package.  

Gespierd

De M2 rust op velgen van 19 duim vooraan en 20 duim achteraan. Hij heeft een eigen stijlidentiteit dankzij de agressieve bumpers met geometrische vormen en gespierde spatborden. Dat hij achteraan niet voorzien is van een grote spoiler kunnen we wel waarderen. 

BMW M2 : fidèle à l’ADN de Motorsport

Binnenin lijkt de M2 ​​wat meer op de M3/M4 en gebruikt hij een dashboard met twee schermen van respectievelijk 12,3 en 14,9 duim. BMW bouwt de M2 in Mexico en start de verkoop in april. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon