Nieuwe modellen

Fiat 500X : is geen stadswagentje meer !

Binnen enkele weken zal Fiat een zesde model toevoegen aan haar “500”-familie. De productieversie van de 500 X werd zopas op het salon van Parijs onthuld. Hij moet een antwoord bieden op de Renault Captur en de Peugeot 2008. Onderhuids deelt deze crossover zijn technologie met de Jeep Renegade. De samenwerking met Chrysler werpt duidelijk vruchten af …

| Gepubliceerd op 8 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Van deze compacte 500X komt een versie voor de stad maar Fiat voorzit ook een variante die offroadwerk aankan. Op enkele centimeters na meten beide versies 4,25 m, zijn ze 1,8 m breed en 1,6 m hoog. De wagen wil ook multifunctioneel zijn en een kofferruimte van 350 liter maakt die belofte ook waar. Wie de achterbank neerklapt, krijgt nog meer bagageruimte.

Deze Fiat is leverbaar met twee of met vierwielaandrijving, er zijn drie motorisaties beschikbaar. De voorwielaangedreven versie van de 500X is slechts leverbaar met de 1.4 turbo MultiAir II motor (140 pk) of met de 1.6 MultiJet II diesel (120 pk). De 500X met vierwielaandrijving wordt alleen geleverd met de grote 2.0 MultiJet diesel (140 pk) onder de motorkap.

Advertentie – lees hieronder verder

Garage Italia Customs vermomt de Fiat 500e als Stormtrooper (20-11-15)

Een andere bijzonderheid van deze 500X is dat je bij de vierwielaangedreven versie de aandrijving van de achteras kan uitschakelen. Dit is de enige auto binnen zijn segment waarbij dit mogelijk is. Je kan deze “500” ook naar hartenlust personaliseren. Fiat levert hem in ruim 12 kleuren en je kan kiezen uit 8 verschillende modellen van aluminium velgen.

Denkt u dat deze 500X evenveel succes zal hebben als de gewone Fiat 500 ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon