Fiat Panda integreert Waze

Fiat lanceert een bijzondere versie van zijn stadswagentje. De Panda Waze maakt – zoals de naam suggereert – gebruik van de Waze navigatiefunctie. De navigatie wordt echter niet op een infotainmentscherm van de auto geprojecteerd, maar wel op het scherm van de smartphone die met de wagen wordt gelinkt via de Panda Uconnect app.

Fiat Panda integreert Waze

De bestuurder moet de Panda Uconnect app installeren op zijn smartphone en op die manier wordt de telefoon als het ware een uitbreiding van de auto. Via het schermpje heeft hij toegang tot functies zoals radio, MP3 speler, telefoon, agenda en geconnecteerde diensten zoals het weerbericht. De grootte van het scherm is recht evenredig met de afmetingen van de zaktelefoon van de bestuurder.

De Waze-app zit geïntegreerd in het Uconnect-scherm en kan ook over het volledige scherm worden weergegeven. Het verwittigt de bestuurder ook voor gevaarlijke situaties of controles onderweg. Als het brandstofniveau onder een bepaald niveau zakt, ziet de bestuurder dit eveneens op zijn scherm. De gebruiker kan vervolgens ook het goedkoopste tankstation selecteren.

Lees ook: