Nieuwe modellen

Ford Fiesta krijgt tweede jeugd: 48V hybride en iets straffere ST

De Ford Fiesta modeljaar 2022 is herkenbaar aan zijn nieuwe neus en pakt uit met een relatief grote technische update. Twee van zijn motoren krijgen elektrische hulp en de ST wordt iets straffer. Een overzicht!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 20 sep. 2021 | Leestijd: 3 min

De nieuwe Ford Fiesta is zoals je ziet niet helemaal nieuw. De juiste term die we hier moeten gebruiken, is ‘facelift‘. Hij wordt gekenmerkt door een grotere grille, herontworpen koplampen en zwarte randen achteraan om zijn look wat meer verfijnd te maken. De LED-achterlichten worden aangevuld met wat een Premium Black-buitenafwerking wordt genoemd.

Ford Fiesta 2021 facelift

Advertentie – lees hieronder verder

De verschillen tussen de aangeboden versies in het Fiesta-gamma zouden groter moeten zijn. Zo profiteren de Connected-, Titanium-, ST-Line- en Active-modellen van unieke stijlelementen en krijgen de klanten een uitgebreide keuze uit een reeks exterieurkleuren, wieluitvoeringen en interieurafwerkingen.

Ford Fiesta 2021 facelift interieur

Het aanbod omvat ook nieuwe Vignale-pakketten die kunnen worden gekozen op de Fiesta’s Titanium, ST-Line en Active, met meer luxe als gevolg.

Technologischer

Binnenin tekent een 8″ centraal display present dat toegang geeft tot de functies van het infotainmentsysteem. Het instrumentarium blijft niet achter met de verschijning van een 12,3″ TFT-scherm.

Ford Fiesta 2021 facelift display

Deze facelift houdt de deur ook open voor enkele nieuwe technologieën. Denk aan LED-koplampen, Wrong Way Alert 1, adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning en parkeerhulp.

48V hybride

Eveneens nieuw is dat de 1.0 Ecoboost-motor 48V hybridisatie krijgt in zijn 125 en 155 pk versies, die zijn uitgerust met een riemaangedreven geïntegreerde starter/generator (BISG) in plaats van de standaard dynamo, waardoor energie die normaal tijdens het vertragen verloren gaat, kan worden teruggewonnen en opgeslagen om de 48-volt lithium-ion batterij op te laden.

Ford Fiesta 2022 models

Volgens Ford stoot de Fiesta 2022 ongeveer 5% minder CO2 uit en loopt die vermindering op tot zo’n 10% in stadsverkeer. De overige motoren blijven ongewijzigd, hoewel het koppel van de Fiesta ST met 10% is toegenomen tot 320 Nm.

Ford Fiesta ST 2022

De eerste leveringen van de nieuwe Fiesta gaan in 2022 van start.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie