Ford Galaxy, de nieuwe Espace

Wie zei ook weer dat grote MPV’s geen toekomst meer hebben ? Renault gelooft er niet langer in maar Ford doet dat wel ! Op het salon van New York toont het merk met het blauwe ovaal immers de derde generatie Galaxy. Ford is vandaag ook de constructeur met het grootst aantal éénvolume modellen in haar gamma met de B-max, de C-Max en de S-Max.

Gepubliceerd op 7 april 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Van de Galaxy weten we dat hij het platform van de S-Max zal overnemen en dat er achteraan een vering met automatische hoogteregeling komt. Als je de wagen bekijkt, merkt je meteen dat er op esthetisch vlak geen noemenswaardige veranderingen zijn. De Galaxy neemt de vormtaal van de vorige generatie over en krijgt vooraan een snuit met een knipoog naar Aston Martin.

Deze éénvolumewagen biedt nog steeds plaats aan zeven inzittenden en met de modelwissel komt ook een hele rist nieuwe technologie. Zo wordt bijvoorbeeld het systeem van de verkeersbordherkenning gelinkt aan de snelheidsregelaar. Er komt een parkeer assistent met perifeer overzicht, er is een dodehoek- en een rijstrook assistent.

Qua aandrijving laat Ford de keuze tussen een TDCI dieselblok met vier verschillende vermogens (120, 150, 180 en 210 pk) en twee benzinemotoren (1.5 EcoBoost van 160 pk of een tweeliter van 240 pk). Alle motoren komen standaard met stopstart technologie en recuperatie van de remenergie.

Wat vindt u van de evoluties aan deze Galaxy ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Stéphane Lémeret Redacteur

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Ford voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Buzz
Verrassing: de volgende BMW M3 wordt aangedreven door deze motor

Elektrificatie dringt door in alle autosegmenten, en zelfs sportwagens ontkomen niet aan deze trend. Allemaal? Er zijn nog een paar uitzonderingen – voorlopig. Zoals BMW, dat heeft aangegeven dat de volgende M3 op benzine kan blijven rijden, zolang er voldoende vraag naar is. Echt?

19 oktober 2024 3 min David Leclercq
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.