Nieuwe modellen

Ford Puma ST Powershift: het perfecte compromis?

Neem een leuke kleine SUV, plaats er een vinnige en geëlektrificeerde 1.0-motor in, gekoppeld aan een automatische transmissie, en voeg er een sportchassis aan toe. Het resultaat is de Ford Puma ST Powershift.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

De voorbije jaren was de Ford 1.0 Ecoboost driecilinder, die opviel door zijn soberheid en vlotte prestaties, de referentie op de markt voor kleine benzinemotoren. Het merk verkoos de krachtigste versie (160 pk) om de nieuwe Puma ST Powershift mee uit te rusten. Dankzij een 48V milde hybridisatie die 10 extra pk toevoegt heeft deze mechaniek ook een koppel van 248 Nm.

Ford Puma arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Redelijk verbruik

Ford koos verder voor een automatische transmissie: de Powershift, een gerobotiseerde 7-versnellingsbak die vlot rijden in de stadsverkeer toelaat en ook handmatig gebruikt kan worden. Assertiever rijden kan nog steeds in de sportmodus, als je even minder op het verbruik wil letten. Het gemiddelde WLTP-verbruik bedraagt 6,3l/100 km.

Ford Puma intérieur

Sportchassis

Voor meer rijplezier kreeg de Puma ST Powershift het onderstel van de Puma ST 1.5 200 pk en zijn bijzonder sportieve afstellingen.  De besturing is ook geleend van de sportievere versie van deze SUV voor meer responsiviteit. Uiterlijk is de Puma ST Powershift herkenbaar aan zijn 19” wielen, zijn 6 specifieke kleuren waaronder Azzura Blue en zijn zwart gespoten koetswerkelementen (spiegels, kofferspoiler, enz.).

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie