Nieuwe modellen

Ford Tourneo Courier: er bestaat nog iets anders dan SUV’s

In de nabije toekomst wordt de Ford Tourneo het meest betaalbare model in het Ford-gamma. Er komt zowel een versie op elektriciteit als op benzine.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 21 mei 2023 | Leestijd: 2 min

De nieuwe Ford Tourneo Courier ziet er sympathiek uit. Met zijn grote verticale grille, tweekleurige lak en ‘zwevend’ dak toont hij veel karakter. Hij is gebaseerd op het Puma-platform en wordt verkrijgbaar met een 1.0 Ecoboost benzinemotor (125 pk) en als elektrische e-Tourneo (136 pk). Ford geeft voor die laatste een rijbereik van ongeveer 370 km (WLTP), dankzij een batterij van 55 kWh. Opladen kan tot 100 kW en het moet mogelijk zijn om in 35 minuten van 10 naar 80 procent te geraken.

Tourneo arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Bewust eenvoudig

Begin dit jaar zou de Tourneo Courier met benzinemotor op de markt komen, terwijl de elektrische variant pas in 2024 verschijnt. Het interieur van de monovolume past bij de lijn van de buitenkant: zeer eenvoudig en vooral gericht op praktische bruikbaarheid. Wellicht krijgt de auto ook een competitieve prijs.

Tourneo interieur

Alles wat je nodig hebt

Het centrale scherm van 12 duim omvat het Ford Sync 4-multimediasysteem, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Over de kofferruimte heeft Ford nog geen cijfers vrijgegeven, maar die ziet er op de foto’s erg groot uit en kan nog uitgebreid worden door de achterbank neer te klappen (1/3-2/3).

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie