Nieuwe modellen

Kia Picanto 2015 : krachtigere remmen en knappere look

Op het Salon van Genève zal Kia de facelift van de Picanto onthullen. Na vier jaar trouwe dienst krijgt de stadsauto een esthetische en technische update. Vandaag koestert dit model de ambitie een ernstige concurrent te worden van de recente Hyundai i10, Renault Twingo en andere Smarts Forfour.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 07/02/2015 | Leestijd: 2 min

Om dat te bereiken krijgt de stadswagen nieuwe voor- en achterbumpers, een hertekende neuspartij en, optioneel, een onuitgegeven Sport pack. Zo kan hij voortaan uitgerust worden met lichtmetalen 14-duimsvelgen. Kortom, met al deze leuke snufjes komt de Picanto verleidelijker dan ooit op het toneel.

Het interieur krijgt dan weer een modernere bekleding, nieuwe chroom omrandingen aan de ventilatiemonden en tellers en, eindelijk, een specifieke plek voor het navigatiesysteem met 7-duims aanraakscherm.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van uitrusting valt er nog de komst van een snelheidsregelaar te melden. Daarnaast biedt Kia nog optioneel de mogelijkheid vooraan grotere remmen te voorzien. Deze 252 mm grote schijven laten de bestuurder toe de remafstand met 2 meter te verkorten op het traject van 100 tot 0 km/u, wat dan 37 meter bedraagt in plaats van 39 meter.

Onder de motorkap van de Picanto tenslotte brengt Kia slechts lichte aanpassingen aan de krachtbronnen (1.0l 69 pk en 1.2l 85 pk) aan zodat die voldoen aan de Euro 6-norm.

En denkt u dat deze nieuwe Picanto is opgewassen tegen zijn rivalen?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie