Nieuwe modellen

MG gaat elektrische roadster lanceren

MG, het beroemde ex-Britse automerk dat al een tijdje in Chinese handen is, gaat een elektrische roadster op de markt brengen. Die open sportwagen belooft extreem snel én knap te worden.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 21 jul. 2022 | Leestijd: 3 min

Vorig jaar konden we op de Shanghai Auto Show kennismaken met de MG Cyberster, een zeer gesofisticeerd ogende tweezits cabrio die duidelijk knipoogde naar het rijke roadsterverleden van de fabrikant. Vergeet echter een benzineslurpende benzinemotor, want MG heeft een volledig nieuwe bladzijde in zijn bestaan geopend en produceert tegenwoordig alleen nog maar plug-in hybrides en EV‘s. De allereerste elektrische break op de markt is trouwens een MG (en die MG5 hebben we onlangs getest).

Foto’s van de aanstormende Cyberster in volle glorie zijn er nog niet, en we weten evenmin of het model ook effectief zo zal heten. Wat we wel al kunnen afleiden van de patent- en teaserbeelden, is dat hij over onconventioneel opende deuren beschikt (Lamborghini-stijl) en dat zijn ontwerp duidelijk geïnspireerd is op dat van de conceptcar die in 2021 in China werd getoond.

Advertentie – lees hieronder verder

MG Roadster 2024

Die sportwagen beloofde een immense autonomie (800 km!) alsook een 0-100 km/u-sprinttijd van minder dan 3 seconden dankzij de installatie van vier elektromotoren. Ter vergelijking: dat is even rap als een Nissan GT-R. Dat het rijbereik van het productiemodel even impressionant zal zijn, betwijfelen we ten zeerste.

Softtop

De ongetwijfeld langstverwachte MG in jaren zal over een softtop beschikken. Dat zorgt niet alleen voor een broodnodige gewichtsbesparing ten opzichte van een metalen structuur, maar het laat hem ook beter aanleunen bij de modellen van weleer.

MG Roadster 2024

De buitenspiegels zullen eveneens van de traditionele soort zijn. Da’s eigenlijk niet verwonderlijk, want eerder onderzoek heeft uitgewezen dat cameraspiegels, waar onder andere de Honda e en de Audi e-tron mee uitgerust zijn (een optie op laatstgenoemde), slechts een verwaarloosbaar aerodynamisch voordeel hebben. Bovendien duwen zulke onderdelen de prijzen alleen maar verder de hoogte in.

Wanneer te koop?

MG Roadster 2024

Ook daar hangt nog een zwerm van mysterie rond. Er wordt evenwel gefluisterd dat de nieuwe MG roadster in 2024 op de markt zal komen, wat dan samen zou vallen met de honderdste verjaardag van de autobouwer. Toeval? Wij denken van niet…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon