Nieuwe modellen

Porsche 911 Dakar: de coolste auto van het moment?

De Porsche 911 Dakar, het nieuwste productiemodel waarvan amper 2.500 exemplaren het levenslicht zullen zien, zou even comfortabel zijn op het asfalt als ernaast. Benieuwd naar de technische specificaties? Lees – en kijk – even mee…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 17/11/2022 | Leestijd: 3 min

Ondanks zijn heftige prijskaartje van ongeveer 250.000 euro mag je er zeker van zijn dat de Porsche 911 Dakar in een mum van tijd uitverkocht zal zijn. De oplage is immers, zoals net aangehaald, beperkt. Combineer dat gegeven met het unieke uiterlijk van de coupé (vooral wanneer hij is uitgerust met zijn ‘vintage’ livrei die doet denken aan de 911 die in 1984 Parijs-Dakar won) en zijn unieke concept, en je wéét gewoon dat dit een commercieel succes wordt.

Porsche 911 Dakar

Advertentie – lees hieronder verder

Polyvalent en pijlsnel

De Dakar is 50 mm hoger dan een normale 911 en heeft 30 mm meer bodemvrijheid, wat ideaal is om oneffenheden in de weg (of de modder) op te vangen. Hij rust op 19-inch wielen voor- en 20-inch wielen achteraan.

Porsche 911 Dakar 2023

Zijn basis komt dan de 911 Carrera 4 GTS, waarvan we niet zo lang geleden de Targa-versie hebben getest.  Eigenaars kunnen dus rekenen op 480 pk aan vermogen en 570 Nm koppel, voldoende om de 0-100 km/u-sprint in 3,4 seconden af te werken. Een forse acceleratie dus, al wordt de topsnelheid van de Dakar gelimiteerd tot 240 km/u (of zelfs tot ‘slechts’ 170 km/u met de ophanging in de hoge stand).

Rally Launch Control

De 911 Dakar is bijna vanzelfsprekend uitgerust met vierwielaandrijving en vierwielbesturing. Hij telt twee extra rijmodi: Rally en Off-Road. Beide kunnen worden gekoppeld aan de Rally Launch Control, dat het optrekken optimaliseert en ‘glijpartijen’ toestaat.

Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen weegt de 911 Dakar trouwens maar 1.605 kg. Dat lijkt niet zo weinig, maar dat is het eigenlijk wel (de Targa waar we het net over hadden, weegt 155 kg meer, nvdr).

Porsche 911 Dakar 2023 interieur

Accessoires

Klanten krijgen de mogelijk om te kiezen uit tal van accessoires die het avontuurgehalte verder verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een dakdrager of bijkomende verlichting.

Porsche 911 Dakar 2023

Wie helemáál in de juiste sfeer wil vertoeven, moet het Rally Design Pack op de optielijst aanstippen. Dan voegt Porsche niet alleen de ‘Roughroads‘-striping toe, maar ook een rolbeugel, een brandblusser en zespuntsgordels zoals in de racerij.

Het ideale kerstcadeau?

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie