Nieuwe modellen

Porsche Cayenne Turbo GT: SUV op speed

Gebaseerd op de Porsche Cayenne Coupé, is de Cayenne Turbo GT uitgerust met een 640 pk sterke V8 biturbo en een strakker onderstel, wat hem moet toelaten om te concurreren met de snelste voertuigen op de markt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 2 jul. 2021 | Leestijd: 2 min

De Porsche Cayenne Turbo GT ontwikkelt 90 pk meer dan de Turbo-versie en heeft onlangs de uitstekende rondetijd van 7’38,9 m op de Nürburgring neergezet, een prestatie die aantoont dat hij meer kan dan enkel sprinten in rechte lijn. De 4-liter V8 biturbo ontwikkelt 640 pk en 850 Nm koppel en is gekoppeld aan een Tiptronic 8-trapsautomaat. Hij is in staat om in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren en bereikt een topsnelheid van 300 km/u.

Geoptimaliseerd chassis

Om dit extra vermogen en koppel te slikken, ligt het koetswerk van de Porsche Cayenne Turbo GT 15 mm dichter bij de weg terwijl de luchtvering ongeveer 15% stugger is. Verder werden ook de instellingen van alle elektrische systemen aangepast aan het extreme vermogen van deze bolide. Er werden zelfs specifieke banden ontwikkeld voor deze SUV-coupé: de Pirelli P Zero Corsa van… 22 duim! Om de auto af te remmen, monteerde Porsche het koolstof-keramische PCCB-systeem. Tot slot, om niet onopgemerkt te blijven, kreeg hij een titanium uitlaatlijn die vrij luidruchtig is, door het ontbreken van een centrale geluiddemper.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit gaat pijn doen!

De Cayenne Turbo GT wordt verkocht voor een prijs vanaf € 201.329, exclusief opties, wat verre van goedkoop is. Toch is hij minder duur dan de Lamborghini Urus (227.480 €) die slechts 10 pk meer heeft. Andere concurrenten zoals de Tesla Model X P100D, de Audi RS Q8, de Bentley Bentayga, de Maserati Levante Tropheo of de Mercedes G-Klasse 63 AMG zijn allemaal minder krachtig.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon