Opinies

Elektrische auto: wég rijplezier?

“Een elektrische auto neemt het rijplezier weg”, is een zin die we al vaker hebben horen vallen. Toch bestaat er een groep mensen die het tegendeel beweren. Wie heeft gelijk?

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 29 nov. 2018 | Leestijd: 2 min

Volgens veel bestuurders is een wagen pas plezierig als je zijn motor hoort: een elektromotor maakt zo goed als geen geluid, wat niet geldt voor bijvoorbeeld een ronkende zescilinder. En wie helemaal van zijn of haar sokken geblazen wil worden, kiest voor een V8, V10 of zelfs een V12. Daarnaast is er de geur van olie en benzine waar sommige mensen helemaal gek op zijn.

Rijplezier beperkt zich echter niet tot de oren en als het op prestaties aankomt, hebben elektromotoren stevige argumenten in handen. Dankzij hun onmiddellijk beschikbare koppel zijn ze zeer snel uit de voeten en kunnen ze veel sportwagens het nakijken geven, of toch zeker de eerste meters.

Advertentie – lees hieronder verder

In termen van rijdynamiek zijn elektrische auto’s vaak zwaarder door hun batterijen (een nadeel), maar hun zwaartepunt ligt lager dankzij lage plaatsing ervan (een voordeel).

Tot slot is een elektrische wagen sowieso leuker om in de stad te besturen. De stilte, het gebruiksgemak, de afwezigheid van een versnellingsbak. Bovendien bestaat er tegenwoordig zoiets als een e-pedal, waardoor je (bijna) nooit je rempedaal moet induwen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon