People

Welke auto’s heeft Will Smith?

Will Smith domineert sinds een paar dagen het wereldwijde showbizz-nieuws vanwege zijn uithaal naar Chris Rock tijdens de uitreiking van de Oscars (waarvan hij ook effectief een beeldje won voor ‘Beste Acteur’ in de film ‘King Richard’). Wij vroegen ons af wat voor auto’s ‘The Fresh Prince’ zoal in zijn garage heeft staan. (foto: Dick Thomas Johnson)

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 29 mrt. 2022 | Leestijd: 4 min

Will Smith is uitgegroeid tot een van de grootste namen van Hollywood. Hij begon zijn carrière als rapper bij DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince en kreeg begin jaren ’90 de hoofdrol te pakken in de extreem populaire Amerikaanse sitcomThe Fresh Prince of Bel-Air‘ waarin hij de rol van – jaja! – Will Smith vertolkte.

Sindsdien was er geen houden meer aan. Smith draafde in verschillende blockbusters op: Bad Boys (met de heerlijke Porsche 911!), Independence Day, Men In Black… De lijst is ellenlang en eindigt voorlopig – althans wat releases betreft – bij King Richard, waarvoor hij voor het eerst een begeerde Oscar in onvangst mocht nemen. Die ontvangst werd jammer genoeg overschaduwd door een spraakmakend incident.

Advertentie – lees hieronder verder

Will Smith Chris Rock Oscars

Voor wie de afgelopen dagen onder een steen heeft geleefd: Will Smith gaf komiek Chris Rock een dreun op het podium tijdens de oscarceremonie nadat laatstgenoemde een grap had gemaakt over het kaalgeschoren hoofd van Smiths echtgenote Jada Pinkett Smith, die aan de ziekte alopecia areata lijdt (wat kale plekken veroorzaakt). Na de klap, die werkelijk niemand (en al zeker Chris Rock niet) had zien aankomen, riep de acteur nog een niet mis te verstane boodschap naar de comedyster. Die zin gaan we hier niet herhalen, want stel dat je kinderen meelezen.

Terug naar de essentie…

Aangezien Will Smith momenteel hoge ogen scoort op Google, konden we het niet laten om eens te checken of de man een hart voor auto’s heeft. We kwamen vervolgens op de site Motorbiscuit terecht en die Amerikaanse site maakt gewag van een aantal heerlijke bolides die de acteur in zijn bezit zou hebben, maar niet alleen dat.

Smith zou een voorliefde hebben voor Rolls-Royce, een merk waarvan hij al verschillende modellen heeft gehad. Momenteel staat er een Ghost in zijn garage, net als een veel oudere Bentley Azure voor op zonnige dagen. En voor moest ‘Big Will’ zich onveilig voelen, kan hij terecht in zijn Mercedes-Maybach 57S die met kogelvrije ramen is uitgerust.

Maybach 57S

Bijna vanzelfsprekend heeft Will Smith ook grote SUV’s om zijn gezin te vervoeren: een Cadillac Escalade ESV, een Lincoln Navigator en een Mercedes GL450. En er zitten ook klassiekers in zijn collectie, zowel oude (een kersrode Ford Mustang van 1965) als nieuwe (BMW i8, Tesla Roadster). Ook leuk zijn ‘s mans rasechte ‘sleeper car‘ (een auto die er niet snel uitziet maar dat wel is) in de vorm van een stevig opgedreven Ford Taurus.

Will Smith Trailer The Heat

Leuk speelgoed allemaal, maar de klap op de vuurpijl is toch wel zijn gigantische trailer, die hij zelf ‘The Heat‘ (zie foto boven) heeft gedoopt. Dat is een volgens AutoEvolution een ongeveer 2,5 miljoen dollar rollend rijdend huis met twee verdiepen dat door een vrachtwagen wordt gesleept en waarmee Smith sinds het begin van de jaren 2000 aan filmsets opdaagt. Een camper om ‘u’ tegen te zeggen…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon