Praktische info

Een auto kopen of leasen: de vraag die steeds meer particulieren stellen

Hoewel de piek nog niet bereikt is, neemt het aantal private leasingcontracten in België aanzienlijk toe (+40% tussen 2016 en 2017). Aangezien Baloise de markt betreedt, is het altijd interessant om aankopen en privé-leasing te vergelijken.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 16/11/2018 | Leestijd: 2 min

Steeds meer leasingmaatschappijen, autofabrikanten en verzekeraars bieden privé-leases of ‘private leases’ aan. Het basisprincipe is het huren van een voertuig over meerdere jaren, voor een vast maandelijks bedrag inclusief verzekering, belastingen en onderhoud.

Het is een alternatief voor de traditionele aankoop van een auto op krediet (of niet) en wordt na een bepaalde periode doorverkocht. De maandelijkse betalingen voor privé-leasing liggen meestal tussen 250 en 350 euro. Bekijk eerst voor jezelf of het wel interessanter is dan een aankoop. Het belangrijkste voordeel van deze formule is dat de jaarlijkse begroting vooraf bekend is. Het is echter ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de boetes die moeten worden betaald in geval van vroegtijdige beëindiging van het contract; deze kunnen serieus oplopen.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens onze collega’s van Le Soir is de aankoop op lange termijn vanuit financieel oogpunt het interessantst… Al erkennen ze wel het comfort van de leasing-formule.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie