Design

Een vleugje Miami Vice voor Alpine

De ontwerpers van Alpine lijken helemaal los te zijn gegaan met de South Beach Colourway beperkte reeks, die zowel aan de buitenkant als binnenin is geïnspireerd op de Amerikaanse stad Miami.

Geschreven door Maxime Hérion | 05/05/2022

Als onderdeel van de deelname van het F1-team aan de eerste GP van Miami, wilde Alpine de gelegenheid aanwenden om een beperkte serie van zijn A110 berlinetta te lanceren. Die kreeg de naam ‘South Beach Colourway’ en biedt twee unieke pastelkleurige koetswerktinten: Bleu Azur en Rose Bruyère. Geïnspireerd door de bruisende stad in Florida, worden deze kleuren gecombineerd met witte 18” Serac-wielen. 

Un air de Miami Vice pour Alpine

Advertentie

Deze kleuren komen ook terug bij de inlegstukken in het interieur met South Beach-tapijten met bijpassend borduurwerk. De A110 is voorzien van sportkuipstoelen en grijze stiksels op het dashboard. Alpine kondigt ook aan dat beide tinten als optie beschikbaar zullen zijn in het ‘normale’ gamma.

Recente update

Un air de Miami Vice pour Alpine

Een paar maanden geleden onderging de A110 een facelift die hem hertekende bumpers en een licht vernieuwd interieur opleverde. Onder de motorkap bevindt zich een 1.8 turbomotor die ook in de Espace aanwezig is. Hij ontwikkelt 252 pk en 320 Nm en laat een spurt van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden toe. Uitgerust met een gerobotiseerde versnellingsbak met 7 verhoudingen, zet de Alpine met een gewicht van 1.103 kg zeer interessante prestaties neer, die vergelijkbaar zijn met die van veel krachtigere voertuigen.

Auto voor liefhebbers

Un air de Miami Vice pour Alpine

Ontstaan in de vroege jaren 60, heeft de Alpine A110 enkele mooie geschiedenispagina’s van de constructeur geschreven door vele rally’s over de hele wereld te winnen. Toen de productie in 1977 stopte om plaats te maken voor de A310, is hij herinnerd gebleven als een van de beste sportwagens van zijn tijd. Daarom koos Renault ervoor om in 2017 een moderne versie van de A110 te presenteren, ter gelegenheid van de hergeboorte van Alpine. Het merk is intussen uitgegroeid tot de sportieve speerpunt van de Franse autogroep en zal binnenkort ook elektrificeren met een model dat in samenwerking met Lotus zal worden geproduceerd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook