Spionfoto's

Exclusief : Aventador Super Veloce, de ultieme Lamborghini

Geschreven door Laurent Norro | 06/02/2015

Als er de voorbije dagen een sportieveling was die voor buzz zorgde, dan was het wel de Aventador Super Veloce (SV). De officiële voorstelling van dit model is echter pas voorzien op het Salon van Genève, begin maart.

Jammer genoeg voor Lamborghini is de meest extreme Aventador reeds zonder camouflage opgedoken voor de lens van talrijke fotografen tijdens een shoot. De eerste kiekjes geven dus voortijdig aan welke verschillende aanpassingen een Super Veloce onderscheiden van een “gewone” Aventador.

Concreet blijkt reeds uit deze foto’s dat de Aventador SV meteen wordt voorzien van een enorme diffusor, vier uitlaten, nog indrukwekkendere luchtinlaten vooraan, en vooral, een imposante vaste achtervleugel. Hoewel dat laatste detail de liefhebbers van een zuiver design zal choqueren, laat het de SV wel toe beter zijn koers aan te houden als zijn volledige power wordt aangewend.

Want power is er genoeg voorhanden. Onder de motorkap achteraan met bijkomende ventilatieopeningen van deze Lamborghini Aventador LP 760-2 SV schuilt namelijk een V12 van 6,5 liter. De basisversie van de Aventador ontwikkelt reeds 700 pk en verscheidene betrouwbare bronnen spreken van een vermogen tussen 750 en 800 paarden voor deze variant.

Trouwens, het ene gerucht levert het andere op. Zo kwamen we al eveneens te weten dat deze Lamborghini, die minimum 400.000 € zal kosten, verkrijgbaar zal zijn in 6 tinten waarvan één « Red Bia » genoemd.

En zet deze Aventador Super Veloce u nog meer aan het dromen?

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Lamborghini Aventador nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Lamborghini Aventador Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Lamborghini Aventador met opties en standaarduitrusting

AVENTADOR

Lamborghini

AVENTADOR

Vanaf € 379.940

URUS

Lamborghini

URUS

Vanaf € 214.775

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Lamborghini Aventador

Onze partners