SCOOP: Grote VW Viloran komt eraan, maar…

Aangezien alle lage van de bevolking storm lopen voor SUV’s, is de interesse in minibusjes serieus tanend. In die mate zelfs dat ooit zo populaire modellen langzaam maar zeker in alle stilte uit catalogi verdwijnen, meestal dan nog om plaats te maken voor – alweer – een SUV of voor een model dat daarop lijkt. Nochtans beschikken MPV’s over tal van verkoopsagumenten die cross-overs moeten missen. Dat weten ze in een land als China maar al te goed.

SCOOP: Grote VW Viloran komt eraan, maar…

Voor de Chinezen zal wellicht nog dit jaar de Volkswagen Viloran gelanceerd worden, een grote monovolume waarvan beweerd wordt dat hij meer asfalt overspant dan de iets meer dan 5 meter lange Atlas, een uit de kluiten gewassen SUV die geen enkele Belg kent wegens nooit geïmporteerd vanuit China of de VS.

De Viloran zal enkel in China aan de man worden gebracht, meerbepaald via de SAIC Volkswagen-joint venture. Het wordt een van de grootste en ruimste personenwagens die het bedrijf ooit aan de man zal brengen. Technische informatie is schaars, al wordt geclaimt dat het moduleerbare MQB-platform van de VW Group als basis werd gebruikt, wat helemaal niet onlogisch zou zijn gezien het kostenbesparende aspect dat zo’n uitwisseling teweegbrengt.

Ook interessant om weten: links op de achterklep van de Viloran staan Chinese letters en op de rechterzijde een badge met de tekst ‘380 TSI’. Volgens Auto Times News duidt de “380 TSI” op de aandrijving door een 2.0-liter viercilinder turbo die 220 pk levert. Zij claimen ook dat de productie van de Viloran in volle gang is en dat hij in China omgerekend een kleine 50.000 euro zal kosten.

Binnenkort gedaan met de monovolume?