SCOOP: Mercedes stoomt nieuwe C-klasse klaar

Mercedes is druk in de weer met het klaarstomen van enkele gloednieuwe modellen. Denk maar aan de volgende E-klasse, SL en C-klasse. Van een prototype van laatstgenoemde kregen we zopas nieuwe beelden binnen.

SCOOP: Mercedes stoomt nieuwe C-klasse klaar

De toekomstige C-klasse zal op een aangepaste versie van het MRA2-platform rusten. Het wordt in regel een achterwielaandrijver met min of meer dezelfde afmetingen als het huidige model, al zou de binnenruimte wel toenemen.

Digitaal

Meer ruimte aan boord dus, maar ook veel nieuwe technologie, zoals de integratie van het MBUX-multimediasysteem, een volledig digitaal dashboard en alle connectiviteit die je je kan inbeelden, met inbegrip van smartphone-compatibiliteit.

AMG

Mercedes voorziet een plug-in hybride en een reeks van zowel vier- als zescilindermotoren onder de kap. De absoulute topversie komt er met dank aan AMG en zal C63 heten.

Verschillende koetswerkversies

Als berline, break, coupé en cabrio, en er wordt gefluisterd dat er ook een All-Terrain-versie op basis van de break zal verschijnen. Een lanceringsdatum werd nog niet bekendgemaakt.