Spionfoto's

Scoop : 250 pk voor de Astra GSI

De vijfde generatie van de Opel Astra wil opnieuw aanknopen met het mooie commerciële succes dat de Opel Astra enkele jaren geleden te beurt viel. Om dat te realiseren, bouwt Opel opnieuw een GSI die het imago en het sportieve karakter van de wagen moet dragen. In de loop van juli bevestigde Karl Thomas Neumann ( de grote baas bij Opel) de komt van dit sportieve model.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 28 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Daarom was het dus niet verwonderlijk dat onze spionnen al een gecamoufleerde versie van deze toekomstige sportieveling zijn gekruist. De wagen wordt net onder de Opel Astra OPC gepositioneerd. Die OPC is traditiegetrouw de meest gespierde variant uit het Astra-gamma.

Dankzij deze eerste beelden komen we al iets meer te weten over deze toekomstige Opel Astra GSI. Het ziet er naar uit dat het GSI-logo verhuist naar het radiatorrooster van de wagen. Verder zijn de remzadels rood, zien we rechthoekige sierstukken rond de uitlaten, komt er een diffuser centraal achteraan en zien we een rood streepje over het koetswerk.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze Astra GSI lepelt men dezelfde tweeliter turbomotor als in de Astra OPC. Hij zal evenwel minder vermogen leveren. Diverse betrouwbare bronnen hebben het over een vermogen van 250 pk. Op die manier krijgt hij wel dezelfde motor maar zal hij duidelijk minder agressief ogen dan de OPC-versie. Deze sportieveling zal het vooral opnemen tegen de Ford Ficus ST en de Seat Leon Cupra. Deze Astra GSI zal in de loop van 2016 op de markt komen.

Kijkt u al uit naar de terugkeer van dit prestigieuze model ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon