Spionfoto's

Scoop : 645 pk voor de Chevrolet Camaro ZL1

Het ziet er naar uit dat Chevrolet in januari op het salon van Detroit de krachtigste variant van de Camaro zal tonen. Deze ZL1 zal uiteraard beschikbaar zijn als coupé en als cabrioversie. Het belangrijkste is evenwel de V8-motor die een monsterlijke 600 pk ontwikkelt.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 31 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het is dus niet onlogisch dat onze spionfotografen ingenieurs betrappen die testwerk doen met gecamoufleerde prototypes. Op dit ogenblik is het nog erg moeilijk om ons een beeld te vormen van hoe deze Camaro ZL1 er in de praktijk zal gaan uitzien. Als we foto’s van de gewone versie vergelijken met deze spionbeelden ziet het er naar uit dat de ZL1 een veel agressievere snuit zal krijgen. Ook de spatborden ogen breder en ook achteraan zien we een indrukwekkende vormgeving rond de uitlaten. Ook de motorkap werd geperforeerd om plaats te maken voor een ruim bemeten luchtinlaat.

Onder de motorkap van deze ZL1 zal men een van de krachtigste motoren lepelen die de organenbank van General Motors rijk is. In dat geval hebben we het over de LT4 V8 die ook in de Corvette Z06 wordt ingezet maar ook in de Cadillac CTS-V wordt gebruikt. Aan boord van de Corvette levert die 650 pk en in de Cadillac is hij goed voor 640 pk. We gaan er dus van uit dat deze Camaro ZL1 minstens 645 pk zal leveren. Het is immer onwaarschijnlijk dat deze Camaro de ambitie heeft om beter te doen dan de Corvette.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe zal deze Chevrolet Camaro ZL1 er volgens u gaan uitzien ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon