Spionfoto's

Scoop : Aston Martin werkt aan een explosieve DB11

De Nürburgring is absoluut de place to be als je exclusieve sportwagens wil spotten nog voor ze op de markt zijn. De jongste ontdekking van onze spionfotografen is de volgende generatie Aston Martin DB11 die in de loop van 2016 op de markt zal komen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 6 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Onze spionfotografen kunnen vandaag al bevestigen dat deze toekomstige DB11 heel wat stijlelementen zal overnemen van de DB10 waarmee James Bond straks in de volgende Bond-prent zal rijden. Die DB 10 zal te zien zijn in de film “Spectre”. Omdat de fotografen de wagen konden spotten, kennen we meteen al enkele technische details over de wagen.

De wagen draagt vandaag intern de codenaam VH500-X1 en onze spionnen zijn er zeker van dat deze generatie ook gebruik zal maken van het VH-platform (Vertical – Horizontal) dat ruim 15 jaar in dienst is. Het platform zal uiteraard verregaand worden geactualiseerd.

Advertentie – lees hieronder verder

Onze informanten weten ook dat men op dit platform gebruik kan maken van twee verschillende motorisaties. De eerste versie zal uiteraard de 4 liter grote V8 biturbo van Mercedes-AMG-origine zijn. Er zal wellicht ook een V12-motor komen die eveneens uit de organenbank van Mercedes-Benz stamt. Het bewijs voor deze stelling vond men in het interieur waar men schakelaars zag met de beschrijving “intercooler”. Door dit detail weten we dat de Aston martin DB11 gebruik zal maken van drukgevoede motoren. We gokken op een V8-versie die minstens 510 pk sterk is en de V12-motor zal ongeveer 630 pk leveren. We kijken nu al uit naar 2016 !

Kijk u ook uit naar een Aston Martin met AMG-motor ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon