Spionfoto's

Scoop : Audi S4 betrapt op de Nürburgring

In september zal Audi op het salon van Frankfurt de nieuwe generatie van A4 tonen. Onze spionfotografen willen daar niet op wachten en betrapten de meest sportieve variante (de S4) nu al op de Nürburgring. Het ziet er naar uit dat de S4 vlak na de gewone A4 bij de dealer zal staan.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Op dit ogenblik kunnen we bevestigen dat deze S4 zowel als berline en als break zal worden geleverd. De wagen maakt ook gebruik van het MLB-platform en wordt gebouwd van aluminium, carbon en extra stijf staal. Wat het design betreft, kunnen we nog niet veel uitspraken doen. De gecamoufleerde prototypes geven nog maar weinig prijs. Enkel het radiatorrooster met honingraatdesign en de vierdubbele uitlaat maken duidelijk dat het om een S-versie gaat.

Deze Audi moet het opnemen tegen de C450 AMG Sport (362 pk) en de Jaguar XE S (340 pk). Het ziet er naar uit dat de S4 andermaal gebruik zal maken van de 3 liter grote biturbo V6-motor. Onder de motorkap van deze nieuwe generatie zal hij echter krachtiger worden. Zo zal de V6 voortaan ongeveer 360 pk gaan leveren.

Advertentie – lees hieronder verder

De wagen komt standaard met een S-tronic transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Het vermogen wordt via een permanente vierwielaandrijving op het asfalt gezet. Diverse goed ingelichte bronnen bevestigen dat de wagen nog evenwichtiger, dynamischer en vooral speelser zal worden. Zo komt de nieuwe S4 met een iets hardere demping en nog krachtiger remmen.

Hoe ziet u de toekomstige Audi S4 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon