Spionfoto's

Scoop : Audi werkt nu al aan de S5

Onze spionfotografen worden steeds efficiënter. Amper enkele dagen nadat ze de nieuwe A5 hadden gespot, haalden ze al de sportieve variant voor hun lens. Afgaande op deze eerste beelden, gaan we er van uit dat dit de toekomstige S5 is.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Wie vol ongeduld wacht op de meest gespierde versies van het toekomstige gamma, zal zeker interesse hebben voor dit nieuwtje. Op dit ogenblik is er nog geen commercialiseringsdatum vastgelegd voor de S5 en de RS5. Liefhebbers hopen alvast dat er niet veel maanden tussen de lancering van de A5 en zijn sportieve afgeleiden zullen zitten.

Omdat er op dit ogenblik nog geen concrete technische data werden vrijgegeven, gaan we er van uit dat de S5 iets braver zal worden maar we verwachten wel dat de RS5 nog steeds over een V8-motor zal beschikken. De gecamoufleerde S5 die werd gespot, had heel veel gemeen met de A5 die enkele dagen tevoren te zien was. De grootste verschillen zien we ter hoogte van de grotere remschijven, de meer agressieve bumpers en de vier uitlaten achteraan.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de S5 zullen we de motor vinden die ook in de S4 berline zal worden gebruikt. Het gaat om de 3 liter grote TFSI die enkele aanpassingen onderging. Volgens verschillende bronnen zou Audi het vermogen opvoeren tot 360 pk. Al dat vermogen zou via een S-Tronic versnellingsbak met dubbele koppeling naar de vier wielen gaan.

Gelooft u dat de volgende Audi S5 zoveel vermogen zal hebben ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon