Spionfoto's

Scoop : de Audi Q2 komt eraan

De toekomstige kleine SUV zet zijn ontwikkeling op circuit verder en zou zijn officieel debuut maken in maart op het autosalon van Genève. Er was eerst sprake van de naam Q1, maar uiteindelijk zal hij Q2 gedoopt worden.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 30 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Audi had zijn toekomstige kleine SUV altijd graag “Q2” genoemd, omdat hij een stuk groter is dan de A1 stadswagen. Maar een dispuut met de Fiat Chrysler Groep, die daarvoor de rechten opeiste met een gelijknamig differentieel op sommige Alfa’s, leidde er bijna toe dat Audi de naam Q1 moest gebruiken. Nu kon de baas van de R&D-afdeling van Audi toch bevestigen dat de naam Q2 gebruikt mag worden, na een onderling akkoord tussen beide merken.

Hoewel het prototype dat onze spionnen konden verrassen nog sterk gecamoufleerd was, zijn de grote trekken van het merk met de ringen toch al goed te herkennen, net als de invloed van de Crosslane en e-tron quattro studiemodellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Na de voorstelling in maart in Genève, komt de Audi Q2 wellicht tegen het eind van volgend jaar op de markt, maar de export naar de Verenigde Staten is op korte termijn niet voorzien.

Vindt u de definitieve lijnen van de toekomstige kleine SUV van Audi verrassend?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon