Spionfoto's

Scoop : de toekomstige VW Tiguan

Geschreven door Laurent Norro | 16/06/2015

In september zal Volkswagen op het Salon van Frankfurt de tweede generatie van zijn Tiguan onthullen. Onze speurneuzen wisten reeds enkele testwagens in actie te verrassen, waarbij ook intensieve belastingtesten plaatsvonden.

Uiteraard laat Volkswagen voorlopig nog geen ongecamoufleerde voertuigen rondrijden om het nieuwe design niet voortijdig te laten uitlekken. Toch lijkt het erop dat de volgende Tiguan eerder hoekige trekken krijgt. Dat kunnen we afleiden uit de foto’s van onze spionnen waarop de lichtblokken, de grille en de achterruit van de testwagen te onderscheiden zijn. Bovendien blijkt uit die beelden dat diodes voor de verlichting zorgen en de zijspiegels lager op deuren werden geplaatst.

Het jasje van de Tiguan verhult wellicht beproefde technologie. Zo weten we dat deze generatie dezelfde motoren krijgt als de huidige Golf, maar ook het modulaire MQB-platform dat al dienst doet in de VW Passat, Audi A3, Seat Leon en andere Skoda Octavia’s. Tenslotte wat de uitrusting betreft zal zowat alles verkrijgbaar zijn dat al in de laatste VW-modellen opdook.

In de coulissen wordt eveneens gefluisterd dat deze generatie nog tot twee andere aparte modellen zal leiden. Men spreekt van een langere versie met 7 zitplaatsen, maar ook van een sportiever model dat de ambitie heeft de BMW X4 voor de wielen te rijden.

En hoe denkt u dat de tweede generatie van de Volkswagen Tiguan er zal uitzien?

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen Tiguan met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 42.710

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

E-UP!

Volkswagen

E-UP!

Vanaf € 22.950

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Tiguan

Onze partners