Spionfoto's

Scoop : de toekomstige VW Tiguan

In september zal Volkswagen op het Salon van Frankfurt de tweede generatie van zijn Tiguan onthullen. Onze speurneuzen wisten reeds enkele testwagens in actie te verrassen, waarbij ook intensieve belastingtesten plaatsvonden.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 16 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Uiteraard laat Volkswagen voorlopig nog geen ongecamoufleerde voertuigen rondrijden om het nieuwe design niet voortijdig te laten uitlekken. Toch lijkt het erop dat de volgende Tiguan eerder hoekige trekken krijgt. Dat kunnen we afleiden uit de foto’s van onze spionnen waarop de lichtblokken, de grille en de achterruit van de testwagen te onderscheiden zijn. Bovendien blijkt uit die beelden dat diodes voor de verlichting zorgen en de zijspiegels lager op deuren werden geplaatst.

Het jasje van de Tiguan verhult wellicht beproefde technologie. Zo weten we dat deze generatie dezelfde motoren krijgt als de huidige Golf, maar ook het modulaire MQB-platform dat al dienst doet in de VW Passat, Audi A3, Seat Leon en andere Skoda Octavia’s. Tenslotte wat de uitrusting betreft zal zowat alles verkrijgbaar zijn dat al in de laatste VW-modellen opdook.

Advertentie – lees hieronder verder

In de coulissen wordt eveneens gefluisterd dat deze generatie nog tot twee andere aparte modellen zal leiden. Men spreekt van een langere versie met 7 zitplaatsen, maar ook van een sportiever model dat de ambitie heeft de BMW X4 voor de wielen te rijden.

En hoe denkt u dat de tweede generatie van de Volkswagen Tiguan er zal uitzien?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon