Spionfoto's

Scoop : eerste uitje van de nieuwe Ferrari Dino

In 2019 mogen we een nieuwe Ferrari verwachten. Sergio Marchionne, de grote baas bij Fiat Chrysler Automobiles heeft dit zopas bevestigd en hij gaf zelfs te kennen dat de nieuweling Dino zou gaan heten. Deze wagen moet het instapmodel worden voor Ferrari en moet een maat worden voor de Audi R8 en de McLaren 570S.

: Laurent Norro | Gepubliceerd op 28 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag is er nog niet al te veel bekend over dit toekomstige model. Het ziet er echter naar uit dat de Ferrari-ingenieurs al werken aan het onderstel van deze sportieveling. Onze spionfotografen zagen recent een erg bijzondere nog gecamoufleerde wagen op het circuit van Modena. Het prototype leek een beetje op een aangepaste 458 Italia.

Die informatie doet vermoeden dat de nieuwe Ferrari Dino op een lichter platform zal worden gebouwd dan de 488 GTB. Volgens onze spionfotografen klonk de motor niet zoals de V8 van de 458 Italia en evenmin als de V8 biturbo die in de 488 GTB wordt gebruikt. In die zin wordt bevestigd dat Ferrari andermaal een V6 zal gebruiken voor haar basismodel.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze V6 biturbo zal een evolutie zijn van de motor die sinds kort onder de motorkap van de Alfa Romeo Giulia wordt gebruikt. Daar levert deze Quadrofoglio Verde-variante 510 pk. In de wandelgangen krijgen we te horen dat Ferrari deze motor met verschillende vermogens zal aanbieden. Het ziet er dus naar uit dat het basismodel rond de 500 pk en de topversie een slordige 600 pk zal leveren.

Hoe ziet u deze langverwachte Ferrari Dino ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon