Spionfoto's

Scoop : Geen V6 meer voor toekomstige Mercedes E Klasse !

Binnen ongeveer twee jaar zal Mercedes-Benz logisch gezien de nieuwe generatie van de E Klasse voorstellen. Over deze toekomstige berline liet de constructeur nog geen enkele informatie los. Maar één ding is al zeker: de ingenieurs werken nu al volop aan dit model. Het bewijs? Onze spionnen slaagden erin foto’s te nemen van een goed gecamoufleerd prototype.

| Gepubliceerd op 22 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Afgaande op de eerste beelden, lijkt het dat de komende generatie zachtjes zal evolueren. Men kan zelfs aannemen dat de recente restyling van het model deze generatie zal inspireren. De stickers die het prototype bedekken kunnen immers niet verhullen dat ook de toekomstige E Klasse de keuze laat tussen twee grilles met of zonder ster in het midden. Verder lijkt het eveneens dat deze nieuwe E Klasse terug aanknoopt met de vier koplampen die gedurende twee generaties verdwenen. Het prototype pakt uit met twee grote schijnwerpers met een design dat nauw aanleunt bij de recente C Klasse en S Klasse.

Wat het voorkomen betreft zou de E Klasse min of meer zijn huidige afmetingen moeten behouden. Maar geheel in de tijdsgeest is de kans groot dat dit model een honderdtal kilo’s zal afslanken door intensief van aluminium gebruik te maken. Tenslotte zal de constructeur zescilinder-in-lijn-motoren, zowel op benzine als diesel, aanbieden voor de aandrijving van de berline en de andere toekomstige varianten (break, coupé en cabrio). Later vervolledigen andere krachtbronnen dit aanbod.

Advertentie – lees hieronder verder

En wat verwacht u van de toekomstige generatie van de Mercedes-Benz E Klasse?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon