Spionfoto's

Scoop : Is dit de volgende Fiesta RS ?

Enkele weken geleden berichtten we over de ambitie van Ford om een heel gamma sportieve RS-modellen uit te bouwen. Vandaag ziet het er naar dat Ford een tweede model ontwikkelt voor dit gamma. De Focus werd begin maart officieel voorgesteld op het salon van Genève. Als we de beelden van onze spionfotografen bekijken, lijkt het er op dat het om een sportieve Fiesta gaat.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 23 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Daarom gaan we er van uit dat het om een toekomstige Fiesta RS gaat. Het prototype waarover het gaat, werd geëscorteerd door twee Focus RS-modellen. Over een dergelijke RS hebben we vandaag nog geen technische specificaties. We gaan er wel van uit dat de RS over een krachtiger motorisatie zal beschikken dan de Fiesta ST die vandaag wel op de markt is.

Die laatste beschikt over een 1.6 liter grote turbomotor op benzine die 182 en 240 Nm koppel levert. Door die snedige viercilinder spurt het kleine bommetje in amper 6,9 seconden naar 100 km/u. Hij haalt een topsnelheid van 220 km/u. We gaan er van uit dat een toekomstige RS-versie ook over een 1.6 of zelfs een tweeliter turbomotor zal beschikken. Wellicht zal die dan worden beademd door een specifieke turbo. Welke motor Ford ook zal kiezen, het vermogen zal in elk geval boven de 200 pk moeten liggen.

Advertentie – lees hieronder verder

In dat licht kunnen we ons ook de vraag stellen of het prototype dat we te zien kregen, niet de voorbode is van de volgende generatie Fiesta. We menen een breder spoor en een langere wielbasis te herkennen. Bovendien is de bodemspeling van de wagen vrij groot, staat hij op normale banden en beschikt hij over een enkele uitlaat.

Welk toekomstig model denkt u te herkennen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon