Spionfoto's

Scoop : Maserati Alfieri gespot tijdens wintertests!

Onze spionnen kregen andermaal een Maserati in hun vizier. Dit keer stonden ze neus aan neus met een gecamoufleerde wagen die vermomd was als een Ghibli. Het ging niet om een prototype in de aanloop naar een toekomstig SUV-model (Levante). Deze keer spotten ze de toekomstige Alfieri coupé die in de loop van 2016 op de markt zal komen.

| Gepubliceerd op 12 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Als we de beelden nauwgezet bekijken, zou het eventueel ook om het berlinemodel van de Alfa Romeo Giulia kunnen gaan. Beide merken maken immers deel uit van dezelfde groep. Die Alfa zal overigens gebruik maken van krachtige motorisaties die ook in de Ghibli worden gebruikt. Wat dat betreft, is alles mogelijk.

De foto’s die het profiel van deze gecamoufleerde wagen tonen, zetten ons aan het denken. Op de beelden zie je dat het prototype gebruik maakt van een verkort onderstel en achteraan kleinere zijdeuren heeft. Uiteraard doet de vierdubbele uitlaat achteraan eerder een Maserati dan een Alfa Romeo vermoeden.

Advertentie – lees hieronder verder

Omdat Maserati reeds officieel heeft aangekondigd dat de Alfieri in productie gaat, gokken we dat dit de conceptversie moet zijn. De componenten werden in het noorden van Zweden aan harde mechanische wintertests onderworpen. Dat zal de betrouwbaarheid zeker ten goede komen. De Alfieri zal gebruik maken van een V6 biturbomotor die tussen de 410 en de 520 pk zal leveren. Kortom, we mogen ons aan degelijke motoren verwachten die ons niet “in the middle of nowhere” in de steek zullen laten !

Bent u ook benieuwd om deze Maserati Alfieri coupé te ontdekken ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon