Spionfoto's

Scoop : meer dan 600 pk voor de Aston Martin DB11

In september zal Aston Martin in Frankfurt de DB 11 onthullen die de DB9 zal vervangen. We weten vandaag nog niet of dat nog een conceptversie is of dat het al om een productierijp ontwerp gaat. De informatie die we over de wagen vernemen is erg tegenstrijdig

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 4 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Wat we wel zeker weten is dat er op verschillende plaatsen ter wereld al gecamoufleerde versies werden gespot. Onze spionfotografen zagen wagens aan het werk bij extreme temperaturen maar ze fotografeerden hem ook al bij het rondjes draaien op de Nürburgring in Duitsland. Dat betekent dat de ingenieurs uit Gaydon al bezig zijn met de afstelling van de wagen.

De constructeur gaf al aan dat de DB11 enkele tientallen kilo’s lichter zal zijn dan de DB9 en dat hij over een volledig nieuw platform zal beschikken. Tot slot zou hij ook door motoren van Mercedes-AMG-origine worden aangedreven. De constructeur gaf al te kennen dat de DB11 zal worde geleverd met twee verschillende motorisaties.

Advertentie – lees hieronder verder

De eerste is de 4.0 V8 biturbo motor die in de fraai gelijnde Mercedes AMG GT wordt gebruikt. Dit zal de basismotor worden. De andere optie zal de V12 biturbo motor worden van de Duitse constructeur. Die laatste werd overigens al eerder in diverse wagens ingezet. Ook onder de motorkap van deze DB11 zal hij voor explosieve prestaties zorgen. In de wandelgangen wordt een vermogen van ruim boven de 600 pk gesuggereerd.

Vindt u het kunnen dat Aston Martin Mercedes AMG-motoren gaat gebruiken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon