Spionfoto's

Scoop: Mercedes X-klasse nog steeds in ontwikkelingsfase

De Mercedes X-klasse is voorzien voor het autosalon van Frankfurt en hij ondergaat op dit ogenblik winterse tests zodat men de ontwikkelingsfase kan afronden. We vernamen zopas dat de kans bestaat dat deze eerste pick-up van het merk met de ster ook naar de Verenigde Staten zou worden geëxporteerd.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28 feb. 2017 | Leestijd: 1 min

Aanvankelijk was Mercedes X-klasse enkel bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse en de Europese markt maar het ziet er naar uit dat hij ook de Atlantische Oceaan gaat oversteken richting Verenigde Staten waar de vraag naar midsize pick-ups groeit. Volgens Volker Mornhinweg, de baas van Mercedes USA is dat een mogelijkheid die vandaag wordt bestudeerd.

Ondertussen werkt men in het Hoge Noorden het testprogramma af met deze eerste Mercedes pick-up (als we de G-klasse 6×6 buiten beschouwing laten). Het koetswerk is nog gecamoufleerd. Hoewel hij zijn technische basis deelt met de Nissan Navara en de Renault Alaskan, moet de X-klasse het verschil maken met een premium uitrusting en krachtiger motoren waaronder een V6 dieselmotor.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon