Spionfoto's

Scoop: Opel Ampera-e komt eraan!

Hoewel de Opel Ampera nooit het gehoopte succesverhaal is geworden, komt er binnenkort een nieuwe Ampera in het Opel-gamma. Dat wordt een compacte éénvolumewagen met een 100% elektrische aandrijving en een bijzonder interessante autonomie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 29 jul. 2016 | Leestijd: 2 min

Om zijn ecologische aspiraties wat meer in de verf te zetten, krijgt deze nieuwe versie van de Ampera het suffix “e” achter zijn naam, het wordt dus Ampera-e. Net zoals bij zijn voorganger liggen de roots van de Ampera aan de overkant van de Atlantische Oceaan. In Europa zien we immers een kloon van de Chevrolet Bolt.

De Ampera-e wordt uitgerust met een batterij van 60 kWh die in de vloerplaat wordt geïntegreerd. Deze batterij levert de 200 pk en 360 Nm sterke motor voldoende stroom om 300 kilometer ver te komen. Net zoals alle andere elektrische auto’s, heeft ook deze Opel een verrassend acceleratievermogen. Hij spurt immers in minder dan 7 seconden van 0 tot 100 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Het valt nog af te wachten of deze Ampera-e een aantrekkelijker prijskaartje krijgt dan zijn voorganger. Dit zal bepalend zijn voor het succes van de elektrische auto.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon