Spionfoto's

Scoop : Skoda Roomster II wordt een Caddy

Binnen enkele maanden zal Skoda de tweede generatie van de Roomster onthullen. Deze wagen heeft niets meer te maken met de originele versie. Aanvankelijk profileerde de Roomster zich als een gezins-ludospace maar de tweede generatie wordt duidelijk groter. Dat komt omdat de nieuwe Roomster niets meer of minder is dan een kloon van de Volkswagen Caddy.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Onze spionfotografen zagen al een gecamoufleerde versie rijden. Het ziet er naar uit dat men alle mogelijkheden van een grote groep wil benutten. Volgens de fotografen neemt deze nieuweling alle stijlelementen over van de VW Caddy (vierde generatie) die recent werd gelanceerd. Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk of er ook twee koetswerklengtes beschikbaar zullen zijn. We weten al evenmin of er ook een bestelwagenversie volgt.

Als we afgaan op deze eerste spionbeelden, ziet het er naar uit dat de Roomster slechts van de Caddy zal verschillen door een aangepaste neus. Die zal aansluiten bij de vormtaal van de overige Skoda-producten. De rest van de wagen zal slechts een kloon zijn van het bestaande VW-model. Het ziet er naar uit dat de standaardversie van de Roomster niet over alle innovaties van de Caddy zal beschikken.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap zullen we wel hetzelfde motorgamma vinden. Voor dieselrijders is er de 2.0 TDI die leverbaar is met 75, 102, 122 en 150 pk. Op benzine voorziet men vier motoren met een vermogen tussen de 84 en de 125 pk. Zoals dat bij Skoda de gewoonte is, zullen slechts de meest krachtige versies met vierwielaandrijving leverbaar zijn.

Denkt u dat je met deze nieuwe Skoda Roomster een koopje kan doen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon