Spionfoto's

Scoop : volgende Audi R8 wordt achterwielaandrijver !

Op de parking van de constructeur uit Ingolstadt is een prototype van de volgende generatie R8 gespot. Deze bolide moet in het tweede trimester van 2015 op de markt komen. Te oordelen aan de afmetingen van de achterspoiler, lijkt het er op dat Audi aan een GT3-versie werkt, misschien komt die wel met een RS-logo.

| Gepubliceerd op 15 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Een GT3-variante lijkt niet uit de lucht gegrepen. Recent onthulden journalisten van Top Gear al iets in die richting. Zij hadden een gesprek met Heinz Hollerweger, de directeur van de Quattro GmbH. Deze man is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe R8. Hij liet zich al ontvallen dat de volgende generatie niet alleen zal worden aangedreven door V8 en V10-motoren. Naar verluidt zou er ook een elektrische en zelfs een hybride variant komen.

In datzelfde interview met de heren van Top Gear werd duidelijk dat Audi ook een achterwielaangedreven variante overweegt voor de nieuwe R8. Voor Audi is dit vernieuwend want het merk met de vier ringen zweert al jarenlang bij haar permanente Quattro vierwielaandrijving. Tot nu toe zagen we slechts een handvol racewagens met achterwielaandrijving om dat vierwielaandrijving door sommige racereglementen wordt verboden.

Advertentie – lees hieronder verder

Met deze R8 “GT3” of “RS” ziet het er naar uit dat men een lichtgewichtversie zal lanceren. Die kan worden aangedreven door een de iets terug getunede versie van de V10-motor uit de Huracan. Met 570 pk kan deze R8 zijn concurrenten evenwel het nakijken geven.

Wat denkt u van deze potentieel achterwielaangedreven R8 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon