SUV

Alpine SUV gaat er komen

Het is officieel: Alpine gaat inderdaad een SUV produceren! Een vreemde strategie voor dit merk dat vooral inzet op gewichtsbesparing om sportiviteit te garanderen. Heeft Alpine zijn ziel aan de duivel verkocht?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 03/02/2022 | Leestijd: 3 min

De langverwachte revival van Alpine kwam er in 2017, toen het merk de A110 opnieuw lanceerde, een tweezits berlinette die lichtvoetigheid hoog in het vaandel draagt om zijn sportieve ambities waar te maken.

Toch wisten we dat er meteen een zwaard van Damocles boven deze wederopstanding zweefde, omdat de A110 moest bewijzen dat het Alpine-project winstgevend kon zijn. En dat is het ook, want de orderboeken staan propvol.

Advertentie – lees hieronder verder

Omdat de zaken goed gaan, wil Alpine (of eerder Renault dat de touwtjes van het bedrijf in handen heeft) verder gaan op dit elan en een volledig gamma voertuigen ontwikkelen. In deze context wordt het voortbestaan van de fabriek in Dieppe in Normandië bevestigd, zoals Renault-president Jean-Dominique Senard verklaarde: “Er was een paar jaar geleden twijfel over de toekomst van deze fabriek en vandaag, dankzij het werk van de teams van Renault (…), zullen we in staat zijn om de toekomst van deze fabriek echt te verzekeren”.

Een SUV

Een SUV bij Alpine? Het gerucht is bevestigd en het voertuig zal bovendien 100% elektrisch zijn.

Daarvoor zal de A110 niet lang het enige model van Alpine blijven. Het is inderdaad al gepland dat er andere modellen zullen worden gelanceerd, die allemaal…  elektrisch zullen zijn! Voor een sportmerk is dit natuurlijk een hele uitdaging om de rijkwaliteiten te behouden die de liefhebbers verwachten. Maar het is waarschijnlijk een noodzakelijke ingreep, omdat ook Alpine moet voldoen aan de zeer strenge CO2-normen van Europa.

Het idee is om allereerst een 100% elektrische SUV te introduceren, een soort melkkoe die zou concurreren met de toekomstige elektrische Porsche Macan EV. Kortom, Alpine heeft grote ambities, ook al ligt het woord SUV moeilijk voor het merk. Want volgens Anthony Villain, hoofdontwerper van het merk, zal de toekomstige Alpine SUV “meer op een verhoogde sportwagen lijken dan op een SUV”.

Vanaf 2024

Een SUV bij Alpine? Het gerucht is bevestigd en het voertuig zal bovendien 100% elektrisch zijn.

In theorie wordt deze nieuwe SUV al in 2024 voorgesteld en technisch gezien zal hij gebaseerd zijn op hetzelfde platform als de elektrische Renault Megane, de CMF-EV-architectuur. Intern heeft de Renault-Nissan Alliantie reeds alles in huis om dit voertuig te ontwerpen. We denken hierbij aan de Nissan Ariya, een elektrische cross-over die tot 400 pk aankan. Maar wellicht zal Alpine nog iets verder gaan. Tot 500 pk? Afwachten maar.

In ieder geval heeft Renault-topman Luca de Meo al verklaard dat ook de A110 voor zijn volgende generatie zal overschakelen op een elektrische aandrijving. Zoals de Porsche Cayman trouwens. De trend is definitief ingezet.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie