Tuning

350 pk voor de Ford Focus RS

Afgelopen weekend mochten liefhebbers van krachtige wagens hun hartje ophalen op het Festival of Speed in het Britse Goodwood. Tal van constructeurs toonden er immers hun jongste sportieve producten. Een van die wagens was de Ford Focus RS die uiteraard deelnam aan de klimrace. De wagen werd bestuurd door Ken Block, bekend van de Gymkhana video’s.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 29 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Het was een bijzonder spectaculair optreden en het was voor Ford een uitgelezen kans om de technische details van hun nieuwe Focus RS te onthullen. Zo weten we vandaag dat de 2,3 liter grote EcoBoost viercilindermotor 350 pk ontwikkelt en 440 Nm tussen 2.200 en 4.500 opm.

Ford liet ook weten dat hen gedurende 15 seconden overboost op de turbo toelaat zodat het koppel tijdelijk stijgt tot 470 Nm. Op dat ogenblik verschuift het maximale toerental van de motor naar 6.800 opm. Je herkent deze RS aan de erg agressieve snuit en hij beschikt over een grote achterspoiler die geïnspireerd lijkt op die van de Ferrari F40.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Focus RS weegt ongeveer 1.500 kg en beschikt standaard over vierwielaandrijving in combinatie met een dynamische koppelverdeling. Het systeem biedt de bestuurder verschillende rijmodi waaronder ook een launch control en een drift-mode. In die laatste stand kan je perfect gecontroleerd driften. Het ziet er naar uit dat bepaalde parkings een uitgelezen speelterrein zullen worden !

Bent u onder de indruk van deze nieuwe generatie Ford Focus RS ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon