Tuning

V8 Ferrari voor de Fiat 500

Voor klanten met een dikke portefeuille kan een Abarth-versie van de Fiat 500 aan de krappe kant zijn. Als budget geen rol speelt, mag dat geen probleem vormen want dan kan men zich de 500 van zijn dromen laten bouwen. Recent was er een man die een cheque van 520.000 euro uitschreef voor een Fiat 500 met Ferrari-motor !

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 16 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Om dit compleet gekke project vorm te geven, deed de klant een beroep op designer Lazzarini. Na enkele maanden van voorafgaande studie, toonde hij de virtuele versie van deze 500. Als hij geproduceerd wordt, zal hij Lazzarini 550 Italia worden gedoopt.

Er zijn flink wat aanpassingen nodig om deze wagen te kunnen bouwen. Een van de belangrijkste ingrepen, is het verdwijnen van de achterbank om er een 4,5 l grote V8 (570 pk) in te monteren. De motor komt van de Ferrari 458 Italia en om voldoende plaats te genereren, werd de Fiat achteraan 35 cm breder en vooraan 25 cm. De Lazzarini 550 Italia erft uiteraard de aandrijflijn, het gestuurde differentieel en de gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling van de Ferrari.

Advertentie – lees hieronder verder

Hommage aan het “bolhoedje” (18-03-15)

Het koetswerk wordt gebouwd uit kunststof, versterkt met carbonvezel. Er zijn voldoende luchtinlaten om dit kleine bommetje de nodige koeling te verschaffen. Lazzarini geeft aan de luchtinlaten voor de motor in de flanken en vlak onder het dak zitten. De designer laat ook weten dat er voorlopig slechts één exemplaar zal worden gebouwd.

Wat denkt u van dit te gekke project van de Lazzarini-studio’s ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon