Nieuwe modellen

Hommage aan het “bolhoedje”

Bent u liefhebber van de Fiat 500 maar vindt u dat het neoretro design niet ver genoeg gaat ? In dat geval zal deze beperkte serie die de constructeur in Genève heeft voorgesteld u wellicht interesseren. Deze reeks wordt Vintage ’57 gedoopt en is een knipoog naar de eerste 500 die op 4 juli 1957 in Turijn werd voorgesteld en ook wel een “bolhoedje” werd genoemd. Deze bijzondere 500 staat vanaf volgende maand bij de dealer.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Fiat 500 Vintage ’57 wordt geleverd in een blauwe pastelkleur in combinatie met een wit dak en een dito spoiler. De wagen komt met 16 duim grote velgen in chroomafwerking. Los daarvan zijn er ook andere koetswerkkleuren beschikbaar : Mint Green, New Age Cream, Countrypolitan Yellow, Crossover Black, Pasodoble Red, Tech House Grey en Soul Blue.

Ook binnenin de wagen zie je verwijzingen naar 1957. Het interieur heeft recht op tweekleurig Frau tabac en beschikt ook over ivoorkleurige inzetstukken in de vorm van een halve maan. Volgens de verantwoordelijken bij Fiat zijn deze stijlelementen een duidelijke verwijzing naar het originele model uit 1957. Als zij het zeggen …

Advertentie – lees hieronder verder

Fiat 500X : eindelijk in België (09-03-15)

Qua uitrusting heeft deze Fiat 500 Vintage ’57 standaard recht op een manuele airco, een Blu&Me systeem en een autoradio met CD en MP3-functie. De wagen beschikt verder over ABS, 7 airbags, stopstart technologie en tal van elektronische rijhulpmiddelen. Deze Fiat 500 Vintage ’57 wordt geleverd met een 1,2 liter grote benzinemotor van 69 pk of een 0,9 liter grote Twin Air motor van 85 pk. Dieselrijders kiezen voor de 1.3 liter Multijet van 95 pk.

Vindt u dat deze Fiat een hommage brengt aan de originele 500 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon