Tuning

BMW M2 met M Performance-kit hoort thuis in F&F

Voor wie de nieuwe M2 niet agressief genoeg oogt, heeft BMW een gamma M performance-onderdelen in de aanbieding. Klaar voor een rol in de volgende Fast & Furious? Daar lijkt het op…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 4 dec. 2022 | Leestijd: 3 min

Deze oranje en van golvende striping voorziene M2 maakt deel uit van de BMW-delegatie op de Essen Motor Show, een tuningbeurs te vergelijken met de SEMA Show in Las Vegas, die van 3 tot 11 december de deuren opent. Zoals je kan zien, is de kleine coupé uitgerust met tal van nieuwe koetswerkdelen die hem extra ruig doen uitzien. Het codewoord? Carbon

BMW M2 M Performance

Advertentie – lees hieronder verder

Het opvallendst zijn de nieuwe stukken op de voorbumper, de zijschorten, de diffuser en – last but not least – een redelijk uit de kluiten gewassen spoiler. Klanten kunnen daarnaast opteren voor een titanium uitlaat die 8 kg minder zou wegen dan het standaard systeem.

BMW M2 M Performance

Op motorisch vlak verandert er niets – 480 pk lijkt ons voldoende – maar het geluid klinkt wel dieper dankzij de nieuwe dempers. Of de optisch getunede M2 effectief sneller is dankzij de M Performance-kit, wil BMW nog niet gezegd hebben. Ter herinnering: een ‘gewone’ doet 4,3 seconden over de 0-100 km/u-sprint en 13,5 tellen om vanuit stilstand 200 km/u te bereiken. De Duitse ‘gentlemen’s agreement’ dicteert dat de topsnelheid gelimiteerd moet zijn op 250 km/u. Enkel Porsche wil van die afspraak niets weten.

‘t Zit (ook) vanbinnen

BMW M2 M

In de cockpit zorgt het bedrijf voor enkele leuke details zoals BMW M Performance-logo‘s her en der. Voorts leuken enkele nieuwe kleuren de boel verder op. Ter info: het merk lanceert ook M Performance-onderdelen voor de minder extreme M135i en M240i, voor de langverwachte M3 Touring en voor de 100% elektrische i4 50M. Shoppen maar?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie