Tuning

Gestoord: 612pk in een Golf

Het ontbreekt een aantal Duitse tuners allerminst aan ambitie, PPH-Motoring is daar één van ! Deze specialist in het krachtiger tuningwerk gaf een tijdje geleden aan dat ze aan een Golf R van de zesde generatie werkten die even krachtig zou worden als een Lamborghini Huracan. Ze hielden woord !

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Om dit te realiseren, heeft PPH-Motoring om te beginnen de originele motor veranderd. Onder de motorkap van deze fameuze Golf R lepelden ze een vijfcilinder turbomotor van Audi-origine, meer bepaald de RS3-motor. Dit blok levert in standaardtrim 340 pk en dat is een stuk minder dan de 610 pk van de Lamborghini. De tuner pakte de motor grondig aan en monteerde vooral een grotere turbo. Op die manier kan PPH-Motoring een ronduit indrukwekkende 612 pk uit het blok puren !

Al dat extra vermogen vraagt ook andere belangrijke aanpassingen. Zo moest de preparateur de DSG-versnellingsbak aanpassen, net als de aandrijfassen en de remmen. Men gebruikt carbon keramische remschijven van de RS6 vooraan en die van de R8 achteraan. In een moeite liet men 19 duim grote OZ Ultraleggera-velgen aanrukken in combinatie met Toyo-banden. De tuner wilde duidelijk niets aan het toeval overlaten.

Advertentie – lees hieronder verder

Het resultaat is zondermeer indrukwekkend. Deze Golf R levert 612 pk en 700 Nm aan trekkracht. Hij spurt in 3,2 seconden naar 100 km/u en na amper 9,1 tellen zit hij aan 200 km/u. De topsnelheid bedraagt 330 km/u. Tenminste, dat zijn de cijfers van PPH-Motoring. We kijken nu al uit naar het duel !

Denkt u dat deze Golf R de Lamborghini Huracan zal verslaan ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon