Tuning

RS Q7 : deze krachtigste Audi SUV wordt in 2018 verwacht

In januari op het salon van Detroit toonde Audi haar imposante Q7 SUV-model. Vandaag kennen we alle technische details over deze wagen maar in een interview met het Britse programma Top Gear gaf de constructeur te kennen dat ze ook een gespierde versie van deze SUV overwegen. Dat zou dan een RS Q7 worden en die zou ten vroegste binnen drie jaar op de markt komen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze sportieveling heeft de ambitie om het hoofd te bieden aan de krachtige BMW X5 M en ook de Mercedes GL 63 AMG. Beide mastodonten bieden plaats aan zeven inzittenden.

Deze nieuwe generatie van de Q7 is duidelijk lichter geworden dan zijn voorganger. Het gaat om 325 kilo en dat kon men realiseren door veel gebruik te maken van aluminium. Met een lager gewicht, kan de wagen ook betere prestaties neerzetten.

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik heeft Audi nog geen informatie over de motorisatie vrijgegeven. In het interview werd wel gesteld dat het om een benzinemotor of om een dieselversie zou kunnen gaan. In het geval van een benzineversie kan Audi rekenen op de bruisende 4 liter grote V8 biturbo (560 pk) die in de Audi RS6 wordt gebruikt. Als het een diesel wordt, zou het best om de V12 TDI kunnen gaan, al zou die wellicht net iets teveel kilo’s op de neus van deze sportieve SUV zetten, wat het dynamisme fnuikt. In het geval van een dieselmotor zou Audi ook een extra turbo kunnen monteren op de V8 TDI-diesel.

Welke motor zou u het liefst zien onder de motorkap van deze RS Q7 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon