Verkeersveiligheid

Porsche Taycan scoort goed bij Euro NCAP

Geschreven door Joris Bosseloo | 05/12/2019

Veel mensen stellen de vraag of elektrische automodellen even veilig zijn als wagens met een verbrandingsmotor. Bij Euro NCAP onderzoeken ze zoiets op de harde manier…

Er zijn al gevallen bekend van elektrische auto’s die plots (?) vuur vatten, maar wat gebeurt er als je zo’n EV tegen een muur knalt? Het antwoord op die vraag krijg je van Euro NCAP, de organisatie die de veiligheid van nieuwe automodellen quoteert. Zo kreeg de Tesla Model X de maximale score van 5 sterren en een zeer impressionante 98% voor de bescherming van volwassen inzittenden betreft (81% voor kinderen).

De Porsche Taycan dan? Dat ‘veulen’ kreeg ook 5 sterren aangereikt, net als 85% voor de bescherming van volwassenen, 83% voor kinderen, 70% voor voetgangers en 73% wat hulpsystemen betreft.

De nieuwe Audi Q7, Ford Kuga, Ford Mondeo, Peugeot 2008, Renault Captur, Subaru Forester en Skoda Octavia kregen ook allemaal vijf sterren, terwijl de oudere Seat Alhambra en Volkswagen Sharan op vier blijven steken. De Jeep Renegade wist trouwens maar 3 sterren in de wacht te slepen.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Tesla Model X nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Tesla Model X Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Tesla Model X met opties en standaarduitrusting

MODEL 3

Tesla

MODEL 3

Vanaf € 47.800

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Tesla Model X

Onze partners