Veiling

Belachelijk krachtige Cobra van Carroll Shelby onder de hamer

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/02/2021

Deze extreem krachtige Shelby Cobra Super Snake uit 1966, afgeleid van een standaard 427, was eigendom van de in 2012 overleden Carroll Shelby himself. Wie er genoeg dollars voor wil neerleggen, kan er binnenkort op bieden.

Carroll Shelby was een Amerikaanse auto-ontwerper en racepiloot die zijn achternaam op verschillende en heeft staan. Zelf had hij ook een ridicuul krachtig exemplaar van wat we de voorloper van de noemen, en die roadster wordt binnenkort (alweer) te veil aangeboden door Barrett-Jackson. Da’s al de derde keer sinds 2007.

Cobra der Cobra’s

De Cobra 427 Super Snake wordt beschouwd als de “Cobra der Cobra’s“, althans door het Amerikaanse magazine Road & Track dat er in 1968 een lyrisch artikel aan had gewijd. Voor zij die het willen weten: het chassisnummer van deze krachtpatser is CSX 3015.

810 pk en 626 Nm !

Shelby Cobra 427 Super Snake V8

De opgevoerde V8 wordt geholpen door twee superchargers en zou naar verluidt zo’n 810 pk en 626 Nm ontwikkelen, voldoende om de 1,2 ton wegende sportwagen in iets meer dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u te katapulteren. Da’s niet snel maar razendsnel. Het dikke blok is gekoppeld aan een automaat met drie versnellingen – de enige die zijn gigantische koppel kon verwerken.

4,2 miljoen euro

In 2017, op de tot hier toe laatste veiling waarop dit icoon te koop werd aangeboden, werd deze Cobra verkocht voor ongeveer 4,2 miljoen euro. De vraag is of hij begin maart hetzelfde of zelfs meer zal opbrengen.

Op zoek naar een prachtige oldtimer? Je vindt ‘m gegarandeerd op 

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's